با رونق منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس و وجود مسافران زیاد وضعیت اصناف محدوده منطقه آزاد ارس بسیار خوب شده اما با وجود فاصله بسیار کم شهر هادیشهر ( 10 کیلومتر ) با مرکز شهر جلفا ، منطقه آزاد ارس تاثیر مطلوبی بر داد و ستد اصناف شهر هادیشهر نگذاشته است.
وی اظهار امیدواری کرد با تصمیمات مسئولان مربوطه اصناف شهرهادیشهر نیز از تسهیلات ویژه صنوف منطقه آزاد ارس بهرهمند شوند.
اوادامه داد: مشکلاتی مانند بالارفتن کرایه واحدهای صنفی و وجود سه بازار روز در سطح شهرستان در طول هفته تاثیر بسیار بدی بر درآمد اصناف بخصوص اصناف شهر هادیشهر گذاشته است که در این خصوص، مکاتباتی با مسئولان در خصوص تجمیع بازارهای روز در یک روز در هفته صورت گرفته که امید است مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.
سلطانی در خصوص نظارت برفعالیت واحدهای صنفی جلفا توضیح داد: باید شهرستان جلفا را به دو بخش محدوده منطقه آزاد ارس و هادیشهر ،روستاهای بخش مرکزی و بخش سیه رود تقسیم کنیم ، تمام پروانه های کسب محدوده منطقه آزاد ارس توسط امور بازرگانی معاونت اقتصادی منطقه آزاد ارس صادر می شود و اتحادیه های صنفی هیچگونه فعالیتی در این منطقه ندارند ، اما تمام پروانه های کسب اصناف شهر هادیشهر و بخش سیه رود و روستاهای بخش مرکزی به جز سه روستا توسط اتحادیه های صنفی صادر می شود.
وی با بیان اینکه ایام تعطیلات عید نوروز ، تعطیلات آخر هفته و فصل تابستان مسافران بسیاری به منطقه می آیند،اضافه کرد: با توجه به قوانین تجارت و کار منطقه آزاد و سهولت واردات کالاها به منطقه ، تمام کالاهای وارده به منطقه آزاد از طریق قانونــی و از مبداء صورت می گیرد ، در خصوص قاچاق کالاهای وارده به منطقه آزاد به خارج از منطقه آزاد نیز مسئولان مربوطه آنرا رد میکنند.
سلطانی گفت: در حال حاضر واحدهای تولیدی صنعتی بسیاری در منطقه آزاد در تولید انواع قیر صنعتی ، نفت گاز و بنزین ، مبلمان ، انواع محصولات پلاستیکی ، کامیون و کامیونت ، انواع روغن صنعتی ، مشتقات نفتی ، انواع مصنوعات چوبی ، انواع نخ و مصنوعات پلی اتیلن و غیره فعالیت دارند که می توان از کارگاههای تولید پوشاک و مواد غذایی نیز به اینها اضافه کرد.
رییس اتاق اصناف جلفا در خصوص کالاهای عرضه شده در منطقه اظهار کرد: باید شهرستان جلفا را به دو قسمت محدوده منطقه آزاد و شهر هادیشهرو روستاهای بخش مرکزی مجزا کنیم ، اکثریت کالاهای عرضه شده در منطقه آزاد پوشاک ، لوازم خانگی و آرایشی بهداشتی و اسباب بازی هستند که اکثرا از کشورهای ترکیه و چین وارد منطقه آزاد میگردند و کالاهای عرضه شده در شهر هادیشهر نیز ترکیبی از کالاهای ایرانی و خارجی است.
سلطانی در خصوص چگونگی فعالیت اصناف در شهر جلفا و محدوده منطقه آزاد ارس توضیح داد: با هماهنگی های انجام شده بین اداره صنعت ، معدن و تجارت ( کمیسیون نظارت ) شهرستان جلفا و معاونت اقتصادی – بازرگانی منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس از سال 1391 تمام امورات مربوط به صدور پروانه کسب برای اصناف محدوده منطقه آزاد ارس از طریق معاونت اقتصادی منطقه آزاد ارس صورت می پذیرد ،که آمار دقیقی در خصوص تعداد اصناف محدوده منطقه آزاد ارس در دست نیست.
وی همچنین ادامه داد: به دلیل افزایش فعالیت های تجاری و ایجاد قانون کالای همراه مسافر و رونق بازار تعداد اصناف و بخصوص در رسته های پوشاک،کفش ، لوازم خانگی ، مواد غذایی و ... افزایش چشمگیری داشته است.
سلطانی از فعالیت یک هزار و780 واحدصنفی فعال و دارای پروانه کسب دراین شهرستان خبرداد وافزود:از این تعداد 820 فقره توزیعی ، 450 فقره خدماتی ، 370 فقره تولیدی و 140 فقره آن خدمات فنی هستند ضمن اینکه تعداد واحدهای فاقد پروانه کسب حدود 400 فقره است.
سلطانی در پایان با اشاره به اینکه تعداد 9 اتحادیه در شهرستان جلفا فعال هستند ،اضافه کرد:اتحادیه های خواروبار فروشان و صنوف همگن، عکاسان ، خدمات رایانه ، طلا و ساعت،پوشاک فروشان و صنوف همگن،نانوایان و قنادان ،خدمات خودرو و صنوف همگن ،مصالح ساختمانی ، ابزار ، لوازم خانگی و صنوف همگن ،اغذیه فروشان و صنوف خدماتی ،بافندگان فرش دستباف وآرایشگران و خیاطان مردانه و زنانه تحت پوشش اتاق اصناف شهرستان جلفا فعالیت می کنند.