ایشان در ابتدا ضمن گرامیداشت فرا رسیدن 26 خرداد سالروز شهادت سربازان دلیر اسلام ،شهیدان امانی-بخارایی-صفار هرندی و نیک نژاد اظهار داشتند:54 سال پیش در چنین روزی در پاسخ به دشمن و حمایت از مرجع تقلید زمان و برای کسانی که تصور میکردند ایران خود را تحت قانون کاپیتولاسیون ذلیل خواهد کرد، این عملیات انجام شد.
در واقع ملت مسلمان ایران این ظلم و برتری نظامیان آمریکایی را برنتابید و با مجاهدت این عزیزان، پیام ظلم ستیزی ملت ایران ماندگار شد.
لازم بذکر است که بر طبق معاهده وین کشورها میتوانند بصورت متقابل و در شرایط برابر، از مصونیت سفرا و افراد شاغل در سفارتخانه های یکدیگر استفاده کنند؛ اما اینکه بر اساس قدرت طلبی یک کشور، هزاران کارشناس و مستشار نظاپی خود را در برابر هرگونه اقدام قضایی در کشور دیگر مصون نماید، ظلم به یک ملت دیگر میباشد.
اما در سال 1343 آنچه که شاه و آمریکا بدنبال آن بودند این بود که حتی اگر سربازان آمریکایی هر جنایتی را مرتکب گردند از پیگیری قضایی مصون بمانند .
در ژاپن هم اکنون نیز بدلیل معاهدات جنگ جهانی دوم، آمریکایی ها از هرگونه اقدام قضایی مصون هستند ،بدین سبب است که سالانه شاهد اعتراضات فراوانی از طرف مردم ژاپن در این خصوص هستیم.
البته در برخی موارد مانند کشور عراق نیز به زور این قانون اجرا شد که با وجود مرجعیت و مجاهدت مردم تا حدودی آمریکاییها عقب نشینی نمودند.
شهدای موتلفه اسلامی که در آن سال این اقدام شجاعانه را انجام دادند و در مقابل زورگویی شاه و آمریکاییها ایستادند، راهشان همچنان باقی و موجب عزت و سربلندی ملت ایران است.
وی در ادامه در خصوص مسائل اخیر در کشور و منطقه اظهار داشت: سرعت حوادث بسیار زیاد است، برخی مربوط به وسائل ارتباط جمعی و برخی دیگر بر اساس طبیعت فعلی منطقه میباشد.
این گردونه حوادث اتفاق افتاده نشان از یک تحول مهم و امر تاریخی است. آنچه که در این جنع میخواهم اشاره کنم روابط خارجی و سفر وزیر امورخارجه آلمان و نخست وزیر ژاپن به ایران است.
خطوط اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران توسط مقام معظم رهبری معین و در شورای امنیت ملی ترسیم و در مرحله بعد برای اجرا به نهادهای مختلف و بخصوص وزارت امور خارجه سپرده میشود.
صداقت ایران و عدالتخواهی آن در کلیه مذاکرات و گفتگوها در سطح بین المللی به اثبات رسیده است. همانگونه که در برجام نیز بصورت صادقانه و بر مبنی عدالت وارد شدیم و بر اساس خطوط کلی که حضرت آقا ترسیم نمودند و سه اصل عزت، حکمت و مصلحت وارد شدیم.
اما دولت آقای روحانی که محصول رای مردم است؛ بر اساس یک نظریه غلط اعلام نمود که نمیتواند با وجود تحریمها کشور را اداره کند و رهبری بر همین اساس اجازه دادند که اگر با مذاکرات با گروه 1+5 مشکلات اقتصادی کشور و تحریمها بر طرف میشود، مذاکرات را انجام دهید.
شش سال بر این اساس حرکت شد؛ اما طرفهای مقابل هیچگاه صداقت نداشتند.
در وحله اول آمریکاییها از برجام خارج شدند. مگر چنین چیزی ممکن است که یک نظام مسئله را تصویب کند اما رئیس دولت بعدی نسبت به آن تعهدی نداشته باشد و آنرا لغو کند؟ اما آمریکاییها چنین کردند و متاسفانه اروپاییها نیز در خصوص ادامه برجام تعلل میکنند.
در عرصه بین الملل، کم رویی و خجالت خریداری ندارد. تصور اخلاق مداری از برخی از کشورهای اروپایی و آمریکایی ها یک تصور کاملا اشتباه است. آندسته از کسانی که اظهار داشتند باید در مقابل اروپاییها کوتاه آمد اکنون باید به این نتیجه رسیده باشند که این گفته های آنها اشتباه است؛ زیرا آنها حتی راضی نشدند تا تبادلات بین المللی مالی برای ایران تسهیل شود و این موجب تحمیل فشار اقتصادی بیشتر بر ایران گردید.
قرار بود با امضا برجام تحریمها به یکباره برداشته شود؛ اما در واقعیت شاهد بودیم که تحریمهایی به مراتب شدیدتر از قبل از امضا برجام به ملت ایران تحمیل شد. در زمان کنونی نیز آمریکاییها میخواهند صادرات نفت ایران را به صفر برسد. آنان به زعم خود میخواهند کاری کنند که اقتصاد ایران فرو بپاشد. اما ایران اعلام کرده است این موضوع خط قرمز ایران است.
در دولتهای قبل راههایی برای دور زدن تحریمها اندیشیده شده بود؛ اما متاسفانه بدلیل اعتقاد دولت فعلی به نتیجه گفتگوهای برجام، بسیاری از راههای دور زدن تحریمها را در همان ابتدا مسدود کردند.
البته اکنون با توجه به بدعهدی آمریکا و اروپاییها، وزیر امور خارجه و رئیس جمهور محترم با افتخار از دور زدن تحریمها سخن میگویند. ایران در پاسخ به این بدعهدیها در حال کاهش تعهدات متقابل خود است و در این چهارچوب امروز شاهد تغییراتی در مجتمع هستهای اراک هستیم.
از طرف دیگر بر طبق تصميم نظام جمهوری اسلامی باید به دشمنان میفهماندیم که اینگونه نیست که ما از صادرات نفت تحریم باشیم و کشورهای دیگر در امنیت کامل از سواحل جنوبی ایران اقدام به صادرات نفت نمایند.
البته آمریکاییها خود را در موضع ضعف میبینند و متوجه شدهاند امکانات و فضای لازم را برای تحقق هدف خود ندارند و دیروز مجددا به عراق اجازه دادند تا 90 روز دیگر از ایران نفت خریداری نماید. آنان در ماههای اخیر تلاش داشتند تا ایران را در منگنه دوگانه جنگ و مذاکره قرار دهند. آنها امکان جنگ با ایران را ندارند و میخواهن با تهدید به جنگ، در قالب مذاکرات و روشی کم هزینه، به اهدافدخود برسند. در واقع سفرهای وزیر خارجه آلمان و نخست وزیر ژاپن نیز بر اساس همین دوگانه سازی آمریکا شکل گرفت.
اینکه آنها در بدو ورود به ایران تلویحا به وقوع جنگ اشاره میکنند و بعد پیام آمریکا را درباره مذاکره مستقیم میدهند؛ بر همین اساس است.
باید توجه داشت که مذاکره با گفتگو فرق میکند. وقتی صحبت از مذاکره می شود؛ یعنی بتوانیم در مقابل آن چیزی که میدهیم، امتیازات واقعی و متناسب بدست بیاوریم، اما وقتی آنها با خباثت میگویند جنگ یا مذاکره منظورشان این است باید تحمیل آنها را بپذیریم و ایران هیچگاه زیر بار این موضوع نخواهد رفت.
مگر در گذشته یک میلیون و دویست هزار کیلومتر مربع از خاک کشورمان از طریق همین مذاکرات و بیکفایتی پادشاهان قاجار و پهلوی از دست رفت. پس باید درس گرفت. قطعا وقتی در موضع ضعف در برابر آمریکا قرار بگیریم باید به آنها امتیاز بدهیم.
همگی به یاد داریم که در جنگ تحمیلی نیز عراق بدنبال گرفتن امتیاز از ایران بود و اگر در ابتدای جنگ با آنها مذاکره می کردیم باید به سه خواسته اصلی آنها تن میدادیم. صدام میخواست یعنی خط مرزی ایران به شرق اروند رود منتقل می شد و بر سه جزیره ایرانی ابوموسی و تنب بزرگ و کوچک حاکم شود و خوزستان را از ایران جدا کند؛ اما این آرزو را به گور برد.
آمریکا هم با همین حربه وارد شده است و فرستادن وزیر امور خارجه آلمان و نخست وزیر ژاپن بر همین اساس بود.
ایران اسلامی حسن نیت خود را به جهان نشان داده است، اینکه آنها هر دو فرستاده خود را با پیام جنگ به ایران فرستادند؛ نشان از عدم حسن نیت آمریکاییهاست. رهبری نظام با شناخت کامل از این بازی دشمن به آنها اثبات کرد که ایران اسلامی جای این صحبتها و تهدیدها نیست.
اینکه آنها تصور میکنند با اعلام اینکه دنبال تغییر رژیم ایران نیستند؛ امتیازی به ایران دادهاند؛ نشانه افکار کودکانه ترامپ است که تصور میکند موصوعی را که قادر به تحقق آن نیست به عنوان یک امتیاز به ایران بفروشد. کسی که از قدرت و نفوذ ایران در منطقه آگاه باشد چنین سخن نمیگوید. اگر آمریکا قادر به تغییر نظام ایران بود؛ جرج بوش و اوباما اینکار را انجام می دادند.
ان شاءالله در سایه رهبری حکیمانه حضرت آیت ا... خامنه ای و نظر خاص امام زمان(عج) شاهد پیروزیهای بیشترزی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خواهیم بود.